Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 oktober 2023 | 11:01

“Five Nights at Freddy’s” blir barnvänlig: “Vi vill vara inkluderande”

Förvänta dig inte heller en barnförbjuden version av “Five Nights at Freddy’s” som släpps i efterhand.
Senaste åren har det återigen blivit populärt att göra film och tv av spel. “Super Mario Bros. Filmen” är en av årets mest sedda, och “The Last of Us” prisades av både tittarna och recensenterna. Imorgon är det dags igen, för då har “Five Nights at Freddy’s” biopremiär.
 
Men räkna inte med att filmen blir särskilt läskig. I USA har “Five Nights at Freddy’s” fått åldersgränsen PG-13, vilket innebär att den kan vara olämplig för barn under tretton år. Men regissören Emma Tammi försvarar detta i en intervju med Forbes:
 
- Vi vet att en del av fansen vill ha en barnförbjuden version av filmen. Men på en nivå ville vi vara inkluderande för den yngre publiken. Samtidigt vill vi också inkludera element som känns mörka för tittarna som vill ha mer våld.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Regissören Emma Tammi tillsammans med Freddy Fazbear.
 
Vissa fans hoppas att “Five Nights at Freddy’s” ska få samma behandling som skräckisen “M3GAN”. Denna film var också PG-13, men fick en barnförbjuden version i efterhand. Detta är dock inte på tapeten för “Five Nights at Freddy’s”:
 
- Jag skulle säga att du inte ska förvänta dig en barnförbjuden version av denna film. Vi är verkligen nöjda med hur vi fick till “PG-13”-tonen. Det känns helt rätt för just den här filmen. Vi håller fast vid det, fortsätter Tammi.
 
“Five Nights at Freddy’s” har biopremiär imorgon den 27 oktober. Här blir det dock 15-årsgräns för skräckisen.
 
Borde skräckfilmer vara barnförbjudna?
| 26 oktober 2023 11:01 |