Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 februari 2017 | 07:00

"Firefly" kan äntligen få en andra säsong

Men bara på ett villkor: att Joss Whedon återvänder till registolen.
Vi har fått oss en reboot av "Arkiv X" och snart kommer "Prison Break", så naturligtvis undrar den trogna fanskaran till rymd-äventyret "Firefly" när det är deras tur. Serien lades ner efter bara en säsong år 2003 men fick en fortsättning 2005 i filmen "Serenity" och sedan dess har det tjatats. Nu säger sändningschefen på Fox, David Madden, att han gärna fortsätter serien. Men bara på ett villkor: att den ursprungliga regissören Joss Whedon är på.

Så hur troligt är det att "Firefly" får en till säsong? 

Frågan är om regissören ens vill göra fler avsnitt. Hans ståndpunkt tycks alltid ha varit att han kan göra det när det känns rätt och om den gamla skådisensemblen blir ledig. Han vill inte bara göra en fortsättning för sakens skull, utan det måste finnas en ny historia värd att berätta.

Enligt Slashfilm sa Whedon för många år sedan att det kunde vara aktuellt när seriens stjärna Nathan Fillion var färdig med "Castle", vilket han är nu, och när han själv inte längre var "Marvel Universals egen Tom Hagen", vilket han inte är längre. Vad gäller Fillions åsikt har han sagt att en framtida säsong av "Firefly" är en "omöjlighet", men det sa han även om filmen och den blev ju av.

En svårighet som måste lösas är vilket bolag som i så fall borde producera serien. Efter att Whedon var klar med filmen "Avengers: Age of Ultron", sa han följande till Collider:

- Det är lite trassel mellan Fox och Universal kring vem som äger rättigheterna, eftersom den ena producerade serien och den andra gjorde filmen.

Om de bara kan lösa den konflikten får vi hoppas att Joss Whedon känner av pressen och tar tillfället i akt att skapa en andra säsong, nu när stjärnorna verkar stå rätt. Men har vi väntat så här länge kan vi väl vänta ett ljusår till.

Hoppas du på en andra säsong av "Firefly"?
| 10 februari 2017 07:00 |