Film

Skribent

Andreas Samuelson

20 augusti 2022 | 11:30

”Fira med Ferris” får spin-off

Birollskaraktärerna Sam och Victor från 1980-talsrullen får en egen film med titlen ”Sam and Victor’s Day Off” från producenterna av "Cobra Kai".
John Hughes tonårskomedi från 1986 blev snabbt en stor favorit som årets tionde mest inkomstbringande film. Matthew Broderick spelade titelrollen som en skolkande high school-elev som spenderar en äventyrsfylld dag i storstaden med två vänner.
 
Den har med åren blivit ett välsituerat kultfenomen som även fick en kortlivad TV-serie med en ung Jennifer Aniston i rollen som Ferris syster (spelad av Jennifer Grey i filmen). Det har tidigare pratats om en eventuell uppföljare men nu är det klart att det istället blir en spinoff, skriver Deadline.
 
 
”Sam and Victor’s Day Off” kommer att följa Sam och Victor, de två aldrig namngivna garagearbetarna som i originalfilmen tar en tur med Ferris Ferrari. I ”Fira med Ferris” spelades de av Richard Edson och framlidne Larry “Flash” Jenkins men det är oklart vilka som tar över rollerna i den nya filmen.
 
Klart är dock att Paramount gör filmen med ”Cobra Kai”-skaparna Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg och Josh Heald som producenter. Manuset skrivs av skådespelaren/komikern/manusförfattaren/regissören Bill Posley som också jobbat på ”Cobra Kai” och nyligen regidebuterade med skräckfilmen ”Bitch Ass”.
 
Spinoffs och remakes på gamla kultfilmer är knappast nytt men det är synnerligen ett udda val att göra film på två kanske mindre minnesvärda biroller. Men med väl valda skådespelare och ett bra manus kan det säkert bli en roande komedi och vi välkomnar det självklart mer än att försöka återskapa Ferris själv som spelades till perfektion av Broderick i originalet.
| 20 augusti 2022 11:30 |