Film

Skribent

Josefine Krischausky

5 april 2021 | 15:00

Fira Earth Day med två nya David Attenborough-dokumentärer

Netflix-premiären för "Naturens färger med David Attenborough" närmar sig. Apple TV+ kontrar med "The Year Earth Changed".
Den 22 april är det dags för Earth Day, dagen som sedan 1970 är till för att uppmärksamma de miljöproblem som råder i världen. Två olika streamingtjänster tar tillfället i akt och släpper varsin dokumentär om temat, båda med den ikoniska naturprogramledaren David Attenborough i spetsen. 
 
Dels är Netflix, efter fjolårets omtyckta film "David Attenborough: A Life on Our Planet", tillbaka med serien "Life in Color with David Attenborough" ("Naturens färger med David Attenborough"). 
 
Under tre avsnitt reser Attenborough till såväl Costa Ricas regnskogar som det snöiga skotska höglandet, för att avslöja djurs extraordinära sätt att använda sig av färg. Detta skildras med hjälp av ny, revolutionär kamerateknik, skapad specifikt för denna produktion. 
 
 
Samtidigt släpper Apple TV+ "The Year Earth Changed", där Attenborough figurerar som berättarröst. Filmen innehåller exklusivt material inspelat under förra året, som visar hur djur- och växtlivet har påverkats positivt av människans beeteende under pandemitiden. Syftet med berättelsen är att visa hur även små förändringar kan göra en stor skillnad för naturen. 
 
"Under detta mycket svåra år har många återigen förstått värdet och skönheten i den naturliga världen, och funnit stöd i det. Men nedstängningen skapade även ett unikt experiment som har uppmärksammat det inflytande som vi har på naturen", kommenterar Attenborough i ett pressmeddelande om filmen. 
 
 
"Life in Color with David Attenborough" och "The Year Earth Changed" har streamingpremiär den 22 respektive 16 april. 
| 5 april 2021 15:00 |