Film

Skribent

Mats Karlsson

18 juni 2010 | 19:54

Fincher kommer till Stockholm i september

Regissören David Fincher kommer till Stockholm redan i september för att påbörja inspelningen av "The Girl with the Dragon Tattoo".

I en intervju med filmens producent Scott Rudin berättar han att man kommer att börja spela in den amerikanska remaken av den svenska succéfilmen "Män som hatar kvinnor" redan i september. Rudin dementerar alla rykten om att handlingen ska ha flyttats till USA.

- Alla tre filmer ska utspela sig i Sverige, säger han bestämt till Entertainment Weekly.

Rudin säger också att det kommer inte bli tal om att försöka tona ned våldet i filmerna.

- Det handlar om sexuellt våld. Jag kan lova dig en sak: det är ingen grupp filmmakare som kommer att backa. Det är ett starkt material och det ska bli en stark film, säger han.

Filmen kommer som planerat att regisseras av David Fincher som exempelvis har gjort filmerna "Seven", "Fight Club", "Zodiac", "Benjamin Buttons otroliga liv" och nu senast "The Social Network" som får premiär 22 oktober.

Men vilka som kommer tackla huvudrollerna är däremot inte klart. Det har spekulerats i Brad Pitt, Daniel Craig som Blomkvist och Carey Mulligan, Natalie Portman och Scarlett Johansson som Salander.

- Jag är glad att det spekuleras, men det är fantasier. Jag påstår inte att det inte kan bli någon av dem, men det får med säkerhet att säga att i nuläget inte är någon av dem. För mig är det otroligt viktigt att de här rollerna blir perfekt tillsatta, berättar Rudin enligt Aftonbladet.

Första filmen planeras att få premiär till julen 2012.

| 18 juni 2010 19:54 |