Serie

Skribent

MovieZine

6 december 2023 | 04:00

Finaldags! Tre spelare återstår i ”Squid Game: The Challenge”

Möt finalisterna som överlevt till slutet och gör upp om 4,56 miljoner dollar.
456 spelare har blivit tre, och de där miljonerna känns nog närmare än någonsin.
 
I Netflix populära realityserie ”Squid Game: The Challenge” - inspirerad av den våldsamma sydkoreanska succén från häromåret - har helt vanliga människor fått prova på närmast brutala utmaningar på vägen mot tidernas största prissumma.
 
Utmaningarna är inspirerade av barnlekar men har visat sig ruggigt svåra att klara, och sen gäller det ju att lista ut det sociala spelet. Vi har sett allianser byggas och krossas, vänskapsband knytas och slitas itu. De nio avsnitten är kanske den mest oförutsägbara och beroendeframkallande binge du kan hitta på streaming just nu.
 
Enligt sajten Tudum sökte hela 81000 deltagare till tävlingen, som spelades in utanför London. Bland dem som kom med fanns svenska Anna Sahlin (som vi dessvärre inte fick se mycket av efter ödesdigra Sänka skepp-avsnittet).
 
Nu håller vi andan, för det är redan dags för final.
 
 

När släpps det sista avsnittet?

 
Netflix har delat upp säsongen i tre delar, för att skapa en snackis i sociala medier och väcka buzz utan att behöva vara rädda för spoilers. Ett sista avsnitt återstår. Man meddelar att finalen släpps 6 december på kvällen, amerikansk tid.
 
Det innebär torsdag 7 december klockan 06:00 på morgonen för oss i Sverige.
 
Phill, Mai och Sam gör upp om miljonerna. Foto: Netflix
 

Vem vinner ”Squid Game: The Challenge”?

 
Tre spelare har överlevt längst och ska nu möta varann i kampen om en sjuk mängd pengar. Låt oss titta närmare på dem.
 

#016 - Sam

 
Bakom nummer 016 hittar vi 37-åringen från Florida, som varit farligt nära att åka ut flera gånger. I spelet Dalgona fick han kämpa med den svåra stjärnan, och i Sänka skepp tog hans båt flera träffar. Han har annars hållt en låg profil och vi fick först lära känna honom i den andra halvan av säsongen. Då berättade han om att komma ut som homosexuell i en djupt religiös familj.
 
Om han vinner planerar han att skaffa sig en konststudio och hjälpa sin make med hans filmprojekt.
 

#451 - Phill

 
Killen med nummer 451 har framställts som en positiv glädjespridare som haft lätt att skaffa vänner i ”Squid Game: The Challenge”. Dykinstruktören från Hawaii hade inga tankar om att komma så här långt i tävlingen, och kastade sig in i programmet helt utan en strategi. Och vinsten? Den kommer han att dela med sig av:
 
- Om jag plötsligt blir miljonär kommer jag inte behålla det mesta av pengarna. Personligen har jag blivit hjälpt mycket av familj och vänner under hela mitt liv och jag har aldrig riktigt kunnat återgälda det, säger han till Tudum.
 

#287 - Mai

 
Nummer 287 är en Vietnam-född kvinna med ett förflutet i den ameriknaska marinkåren. Vi har fått lära känna henne mest i de senaste avsnitten, där hon visat sig vara en skarp, observant (och manipulativ?) kvinna att se upp för. Mai är någon som man hellre har som vän än fiende i ”Squid Game”. Men till och med vänner har hon skickat hem, vilket vi såg i det senaste avsnittet.
 
- Spelet handlar om självbevarelse. Jag gör vad jag måste göra för att överleva, säger hon i avsnitt 9.
 
Vinner Mai tänker hon använda pengarna till att köpa hus där hon planerar att gå i pension.
 
 
Vem tror du på som vinnare av ”Squid Game: The Challenge”? Kommentera nedan.
| 6 december 2023 04:00 |