Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

27 januari 2024 | 21:30

Efter hackerattacken: Filmstadens hemsida och app fungerar igen

Det tog strax över en vecka för Filmstaden att återhämta sig från hackerattacken.
Det blir mer och mer uppenbart hur beroende vi är av teknologi, men framförallt hur sårbara vi är. Den 19 januari blev Filmstaden och dess samarbetspartner Tietoevry utsatta för en hackerattack som tog över en vecka att rätta till. 
 
Attacken innebar att alla försäljning av biljetter och biosnacks via appen, hemsidan och i själva biograferna lamslogs. Nödlösningen blev att sälja biljetter och kioskvaror, manuellt, via Swish på plats i biograferna. Malin Lundstedt, Operartions Director på Filmstaden uttalar sig om senaste tidens strul:  
 
- Alla föreställningar har dock visats enligt plan och sedan lördag den 20 januari har vi kunnat sälja både biljetter och kioskvaror på biograferna med hjälp av egna manuella lösningar och vår fantastiska biografpersonal. Vi är glada och tacksamma över att så många har besökt oss i helgen och under veckan och haft överseende med lite längre köer än vanlig. 
 
Storfilmen "Dune: Part Two" har premiär om knappt en månad och Filmstaden måste vara lättade över att kunna släppa biljetter i förväg som planerat för alla som vill återvända till Arrakis. 
 
Var du på bio under veckan som lamslog Filmstaden? Kommentera nedan. 
| 27 januari 2024 21:30 |