Film

Skribent

MovieZine

23 februari 2019 | 16:00

Filmpanelen tipsar: Så håller du dig vaken genom hela Oscarsgalan

MovieZines skribenter tycker till kring filmvärldens stora och små frågor.
Oscarsgalan går av stapeln sent på söndagskvällen, och som vanligt startar sändningen i Sverige först vid 02 på natten. Vi frågade några av våra skribenter: Brukar du sitta uppe och titta? Vad är ditt bästa tips för att hålla dig vaken?
 
Viktor Jerner: Självklart sitter jag uppe och kollar, det är ett måste. För att jag ska missa Oscarsgalan krävs det någon form av force majeure à la djup koma eller plötsligt dödsfall. Nyckeln till att hålla sig vaken och alert är att hålla kurvorna av raffinerat socker och cancerogent transfett på topp hela vägen genom galan. Glass, godis och chips bör man alltså ha laddat upp med rejält. En koffeindryck av något slag är också att rekommendera, men eftersom jag själv inte är så pass vuxen att jag dricker kaffe faller mitt val på Trocadero.
 
Jonna Vanhatalo: Självklart sitter man upp och tittar LIVE, allt annat är ju fusk. Det är tufft men tipsen nedan underlättar. Först och främst, bara amatörer lägger sig och tar en tupplur innan galan ska börja. Gör inte det! Du kommer aldrig vara pigg nog för att på riktigt njuta av tillställningen om du är nyvaken vid 02:00. Sov istället ut på dagen. När det sedan väl blir dags, ställ upp ett fönster på glänt, frisk luft minskar risken att förgås i avgrundsgäspningar redan kvart i tre. Skippa chips och annat som mättar, snacksa hellre på saltgurka och hård lakrits. Skölj ner med Trocadero zero eller iskallt citronvatten och skippa helt alkoholen som bara är sövande.
 
Lina Svensson: Jag önskar verkligen att jag kunde överösa er med superbra tips kring hur ni ska hålla er vaken hela natten lång, allt för att inte missa en enda sekund av Oscargalan. Men det finns ett litet problem här. Jag klarar nämligen inte av att genomföra det själv, hur jag än bär mig åt. Jag må vara endast 25 år (ung), men jag lever redan som en liten pensionär. Jag går och lägger mig vid 23-tiden på kvällen och går upp vid klockan 05 på morgonen. Även om så mitt liv stod på spel har jag svårt att tänka mig att jag skulle klara av att ta mig igenom hela Oscargalan, utan att somna. Med andra ord blir jag lika glad som er av att få dessa nyttiga tips från mina kära redaktionskollegor (trots starka misstankar om att just jag är ett hopplöst fall). Jag får istället nöja mig med att ta reda på så mycket jag bara kan om galan i efterhand när jag vaknar upp, pigg och utvilad efter en god natts sömn.
 
Hur håller du dig vaken och alert genom Oscarsnatten? Tipsa i kommentarerna nedan!
| 23 februari 2019 16:00 |