Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

21 juni 2017 | 09:00

Filmerna om "Jägarna" fortsätter som tv-serie nästa år

Rolf Lassgård återvänder till rollen som polisen Erik när filmernas handling berättas vidare som tv-serie.
Det har blivit dags för Rolf Lassgård att återuppta rollen som polisen Erik när C More fortsätter filmerna om "Jägarna" i ny originalserie.
 
I "Jägarna" från 1996 återvänder Erik till sin hemstad i Norrland där han upptäcker att de lokala jägarna har börjat gå långt över gränsen för vad som är lagligt i en Guldbaggevinnande mordhistoria. Uppföljaren "Jägarna 2" kom 2011 och där reste Erik återigen norrut från Stockholm och hamnade i en mordutredning som satte honom i konflikt med både familjen och lagen.
 
Nu ska historien fortsätta som tv-serie istället och Erik återvänder till Norrland för gott.
 
- Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen! Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän! säger Rolf Lassgård i ett pressmeddelande från C More.
 
 
Manus skrivs återigen av Björn Carlström och Stefan Thunberg. Kjell Sundvall regisserade långfilmerna, men tv-seriens regissör blir Jens Jonsson ("Snabba cash - Livet deluxe"). Serien blir i sex delar med premiär 2018 på C More och därefter på TV4.
 
Detta blir den tredje originalserien från C More på kort tid. Nyligen har både "Saknad" och "Farang" släppts på streamingtjänsten. MovieZine talade nyligen med Ola Rapace om hans roll i "Farang".
| 21 juni 2017 09:00 |