Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 september 2014 | 09:00

Filmer du inte visste att du borde se: Microwave Massacre

I skuggan av påkostade blockbusters och storslagna Oscarsvinnare lurar de mest udda B-rullarna. Filmer som knappast låter som riktiga filmer. Titlar som både chockerar och roar. Vi tipsar om några av de knäppaste filmerna du kan hitta.

Vad är "Microwave Massacre"?

En amerikansk svart komedi från 1983 med klara referenser till skräck såväl som mjukporr. Debuterande regissören Wayne Berwick var en gammal barnskådespelare som efteråt skrev TV-serier och endast gjorde en film till (B-filmen ”The Naked Monster”). Huvudrollsinnehavaren Jackie Vernon var i USA en populär komiker och känd för rösten till animerade TV-figuren ”Frosty the Snowman”.

Vad handlar den om?

Byggarbetaren Donald är så trött på sin frus usla middagar att han en dag får nog och har ihjäl henne. Han styckar kroppen, lindar in bitarna i folie och stoppar i frysen. När han misstar hennes hand för en smörgås (som man lätt gör) så upptäcker han att människokött är rätt smarrigt och börjar bjuda polarna på bygget. Men vad att göra när frugans delar sinar…?

Hur bra är den?

Rätt ordentligt usel men oftast på ett sätt som blir kul. Den är full av fantastiskt dåliga skämt, ofta levererade helt utan komisk tajming av dess överspelande ensemble. Trots historien om en man som dödar och äter upp sin fru, och sedan har sex med och äter upp en rad avklädda kvinnor från gatan (inklusive en klädd i kycklingdräkt), så är det en förvånansvärt lättsam tongång rakt igenom. Dessvärre är just våld- och nakenscenerna aningen för begränsade för att locka någon kultpublik.

Vad minns man bäst?

Förtexterna är en enda lång inzoomning på ett par bröst som guppar i takt med musiken när ägaren går ner för gatan. Snart stannar hon för att spana på byggarbetare genom ett hål i en vägg (!) och på något sätt fastnar brösten i hålet varpå de pilska byggarbetarna kommer springande. Det här sätter den rätt pubertala tonen för resten av filmen…


Läs också:

| 8 september 2014 09:00 |