Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 augusti 2014 | 09:00

Filmen du inte visste att du borde se: Killer Condom

I skuggan av påkostade blockbusters och storslagna Oscarsvinnare lurar de mest udda B-rullarna. Filmer som knappast låter som riktiga filmer. Titlar som både chockerar och roar. Vi tipsar om några av de knäppaste filmerna du kan hitta.

Vad är "Killer Condom"?

En tysk skräckkomedi från 1996 baserad på serietidningen ”Skräckkondomen” (1987) av undergroundikonen Ralf König. Regissören Martin Walz har bara regisserat en till långfilm men huvudrollsinnehavaren Udo Samel hade en av huvudrollerna i Martin Henekes ”Pianisten”. Distribuerades av ökända skräpfilmsbolaget Troma i USA.

Vad handlar den om?

I New York – där alla tydligen pratar tyska – undersöker orakade, kedjerökande detektiven Mackeroni en rad mystiska dödsfall på Hotel Quickie. Manliga besökare har fått sina penisar avbitna och mördarkondomer verkar ligga bakom. Mackeroni får hjälp av en manlig gigolo som han får ihop det med (inte helt väntat) men när ett av titelmonstren biter av hans ena testikel blir jakten personlig! ”The rubber that rubs YOU out!”

Hur bra är den?

Klart bättre än vad titeln antyder. En seriöst agerad parodi med rejäl glimt i ögat och skruvade varianter av klassiska stereotyper (den galne vetenskapsmannen, den förbannade polischefen, etc.). Bonuspoäng för att mördarkondomerna är härligt animatroniska specialeffekter (inget CGI här inte) och den mest otypiska gayromansen på film kanske någonsin.

Vad minns man bäst?

Den ultimata mördarkondomen. En bjässe som måste hållas i ett akvarium. En bild svår att skaka av sig..

| 4 augusti 2014 09:00 |