Film

Skribent

MovieZine

1 september 2022 | 09:30

Filmen om Marilyn Monroe blev barnförbjuden: "Ofattbart"

Stjärnan Ana de Armas verkar inte nöjd med den höga åldersgränsen för "Blonde".
Netflix nya drama "Blonde", filmen om Hollywoodikonen Marilyn Monroes liv bortom rampljuset, har fått den höga åldersgränsen NC-17 i USA. Det innebär att filmen på grund av "explicit sexuellt innehåll" enbart bör ses av en vuxen publik. Något som förvånar skådespelerskan Ana de Armas.
 
- Jag förstod inte varför det blev så. Jag kan räkna upp flera serier och filmer som är mycket mer vågade och har mer sexscener än "Blonde", säger hon i en intervju.
 
- Men för att berätta den här historien var det viktigt att visa alla de här ögonblicken i Marilyns liv. Det behövde förklaras vad som hände henne. Alla vi behövde göra obekväma saker, jag var inte den enda.
 
 
Bland annat figurerar en våldtäkt som också fanns med i Joyce Carol Oates bok "Blonde", en fiktiv skildring av Monroes liv, som står till grund för filmen. Regissören Andrew Dominik har tidigare försvarat filmens avstamp från verkligheten med orden:
 
- Det är en krävande film. Om publiken inte gillar det är det deras jävla problem. Det är en barnförbjuden film om Marilyn Monroe, det är väl vad man vill ha? Det är vad jag hade velat se.
 
 
"Blonde" premiärvisas inom kort på Venedigs filmfestival, och släpps på streaming på Netflix den 28 september.
| 1 september 2022 09:30 |