Film

Skribent

MovieZine

22 april 2024 | 13:30

Filmen om Bob Marley släppt digitalt - här kan du se den

Dramabiografin har 6,3 i betyg på IMDB.
Musikbiopics är den hetaste melodin just nu. Fån Whitney Houston till Elvis Presley och Amy Winehouse - det känns som att varje ikon, levande eller död, ska hedras med en egen film.
 
Tidigare i år kom filmen om reggae-legendaren Bob Marley, och missade du den på bio så misströsta inte, nu hittas den nämligen på digitala hyrtjänster.’
 
Här utlovas ”en stark berättelse om att övervinna motgångar och om livsresan bakom hans revolutionerande musik”. Filmen är producerad i samarbete med familjen Marley och i rollerna ser vi Kingsley Ben-Adir som den legendariska musikern och Lashana Lynch som hans fru Rita. ”Bob Marley: One Love” regisseras av Reinaldo Marcus Green, känd för "King Richard".
 
Filmen spelade in respektabla 177 miljoner dollar på bio och har 6,3 i snittbetyg bland IMDB:s användare, men fick inte mycket kärlek från kritiker. MovieZines recensent kallade den för "en riktningslös och passiv biopic" och "en upplevelse publiken snart kommer glömma". Ajdå.
 
Blir du ändå nyfiken på Bob Marleys liv, musik och karriär så finns filmen nu att köpa på video-on-demand. Du hittar den hos bland annat SF Anytime, Amazon Prime Video och Viaplay Store från 169 kronor.
 
| 22 april 2024 13:30 |