Skribent

Alexander Dunerfors

28 mars 2012 | 15:30

Film2home lanserar MovieMatch

35 procent av alla betyg som sätts på MovieZine.se är ettor eller tvåor. Var tredje film vi ser är vi alltså missnöjda med. Det har film2home tagit tillvara på, och lanserar nu den nya rekommendationstjänsten MovieMatch.

Filmvalet inför en kväll i soffan kan vara en tuff uppgift. Ingen blir glad av att se en film man inte uppskattar. Att utbudet hos butiker och onlinetjänster omfattar tusentals titlar gör knappast saken enklare. Men tack vare den nya rekommendationstjänsten MovieMatch hos film2home, kan det vara slut på dåliga filmkvällar.

- Av omtanke om våra kunders upplevelse och tid, har vi tagit fram en tjänst som ska öka behållningen av varje filmupplevelse, säger Björn Sarnold, teknisk projektledare hos film2home och ansvarig för MovieMatch.

MovieMatch har utvecklats med hjälp av MovieZine.se, och de hundratusentals betyg i vår databas. Genom att betygsätta 25 filmer på film2home.se görs en beräkning av vilka filmer i VOD-tjänsten som skulle passa just dig. Det individuella betyget presenteras tillsammans med snittbetyget.

- Det här gör det lättare för varje kund att hitta en film som just han eller hon tycker är bra, oavsett vad den fått för snittbetyg av andra, säger Björn Sarnold.

Prova på MovieMatch kan du göra här »

| 28 mars 2012 15:30 |