Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

29 januari 2024 | 23:10

Jamie Dornan om "Fifty Shades"-kritiken: "jag tror jag gömde mig"

Dornan hade det tufft efter filmens premiär och allt vad det innebar.
"Fifty Shades of Grey" hade premiär 2015 och blev som väntat universalt sågad vid knölarna. Detta innebar att Jamie Dornan, som spelade den porrskadade Christian Grey, fick stå ut med en hel del förlöjligande. Detta i kontrast med hans insats i serien "The Fall" som prisades kors och tvärs i Storbritannien. Under en intervju med BBC Radio 4's svarade Dornan på frågan om hur han handskades med kritiken efter filmens premiär: 
 
- Jag tror jag gömde mig. Jag hade precis fått karriärsbästa recensioner för serien "The Fall", BAFTA-nomineringar och allt positivt som kom med den serien, vilket skiftade till... förlöjligande. Jag och familjen drog hem till "Grey"-regissören Sam Taylor-Johnsons, hon och hennes man var inte där. De lät oss ha stället för oss själva så vi gömde oss där från världen ett tag. 
 
Dock hade han skrivit på för två filmer till och efter första filmens ekonomiska succé fanns det bara en väg att ta trots kritikernas bitterhet. Dornan fortsätter: 
 
- Filmen spelade in så mycket pengar så uppföljarna fick grönt ljus över en natt. Det var en konstig sits att vara i, efter all förlöjligande skulle jag ändå göra två filmer till. Trots all kritik jag skulle få av filmkritiker. 
 
När Dornan snackade med podden "Happy Sad Confused" avslöjade han att ingen mindre än Charlie Hunnam först fick rollen som Grey, men att Hunnam på grund av schemakrock med "Crimson Peak" och "Son's of Anarchy" var tvungen att tacka nej till rollen. Då blev Dornan aktuell för rollen igen: 
 
- Jag fick rollen fem veckor innan vi startade inspelningen. Jag visste att rollen kom med bagage... Att i verklighet skulle den spela in massvis med pengar, fansen skulle älska den och kritikerna skulle hata den. Det var fallet med böckerna och vi var böckerna väldigt trogna så vi visste vad som skulle komma. 
 
Men ångrar han sig?
 
- Jag hade fått lysande recensioner för mitt senaste jobb. Och det fanns inte någon recension som inte nämnde "Fifty Shades of Grey". Många recensioner sa: "han är fantastisk, men inte så att vi glömmer när han inte var bra." Ångrar att jag gjorde trilogin? Nej!  
 
Förtjänar "Fifty Shades off Grey"-trilogin all kritik? Kommentera nedan. 
| 29 januari 2024 23:10 |