Skribent

Mats Karlsson

6 juli 2013 | 22:01

"Festivalpubliken är mer aktiv än biopubliken"

Våra tidigare skribenter minns tillbaka på sin tid på MovieZine. Idag pratar vi med Katarina Michnik om hennes mest minnesvärda upplevelser.

När skrev du för MZ?

- Mellan 2004-2009.

Du är ju bosatt i Göteborg och har därför varit med och bevakat Göteborg Filmfestival flera gånger åt oss. Men vilket är ditt bästa festivalminne?

- Festivalpubliken är överlag en mer aktiv publik än den vanliga biopubliken. Mina bästa festivalminnen består av de tillfällen när publiken har engagerat sig på ett starkt och  öppet vis i den visade filmen.

Vilka recensioner är du stoltast över?

- När jag nu bläddrar igenom mina recensioner tycker jag att de överlag är för pratigt skrivna. Men recensionerna av "The Road to Guantanamo" och  "Cinderella Man" (även om den stundtals också är lite väl pratig och innehåller en hel del meningar som är för långa) tycker jag är helt ok. 

Vilka betyg önskar du att du kunde ändra på såhär i efterhand?

- Hm, det är lite svårt att säga eftersom jag inte har sett om majoriteten av de filmer som jag har recenserat. Jag kan dock tycka att "Ninas resa" egentligen förtjänade ett något högre betyg än en trea. Kanske 3,5 eller rent av en fyra.

Ditt roligaste minne från MZ-tiden?

- När en av producenterna bakom "Iskariot" reagerade på min recension och hörde av sig varpå en kort men givande mailkonversation följde.

Blir det lika mycket film nu som när du jobbade på MovieZine?

- Nej, betydligt mindre. Framför allt ser jag numera endast de filmer som jag personligen vill se, vilket medför att jag missar en och annan pärla till följd av brist på uppdatering och förutfattade meningar.

Vilken är den bästa filmen du har sett senaste året?

- Den bästa filmen som jag har sett under de senaste 12 månaderna är "Inception" samt "True Romance" (omtitt).

Vad gör du nuförtiden?

- Jag arbetar som doktorand på Bibliotekshögskolan, Högskolan i Borås, där jag skriver en avhandling i kulturpolitik. På min lediga tid renoverar jag min stuga, projekt: "Från sommarstuga till året runt-boende".

Fler intervjuer med MovieZines skribenter:

Daniel Ogalde

Oskar Smulski

Ville Gideon Sörman

Boel Bermann

Kim Nilsson

| 6 juli 2013 22:01 |