Skribent

MovieZine

28 maj 2016 | 11:30

Festivalen Summerburst blir biofilm

I höst kommer du kunna återuppleva Summerburst på bio i 3D.
Just nu pågår den femte upplagan av Summerburst på Ullevi i Göteborg. Under helgen står några av dansmusikgenrens allra största namn som Axwell & Ingrosso, Alesso och Armin van Buuren på festivalens scen och lagom till att portarna slår upp påbörjas inspelningen av den mest omfattande aftermovien som festivalen någonsin har skapat: en 1,5 timme lång film om festivalen som premiärvisas på SF Bio i höst.

Varje år sedan festivalens start på Stockholms Stadion 2011 har Summerburst skapat en kortare film som återspeglat den gångna festivalen, en så kallad aftermovie. Förra årets aftermovie var 20 minuter lång och publicerades på festivalens sajt och Facebooksida.
I takt med att Summerburst växer skapar arrangören Live Nation en unik musik- och filmupplevelse på SF Bios biografer runt om i Sverige i höst. För första gången någonsin kommer Summerburst att bli en långfilm med fokus på festivalens historia och kärleken till dansmusiken. Filmen kommer vara fylld av artistframträdanden från årets festivaler i Göteborg och Stockholm, massor av musik, exklusiva artistintervjuer och behind-the-scenes-material som aldrig tidigare har visats.

Genom filmen får både festivalens mest trogna besökare chans att återuppleva sommarens festivaler, och alla som ännu inte har upplevt Summerburst en möjlighet att uppleva dansmusiken och festivalkulturen.

- Att erbjuda musikälskare nya sätt att uppleva våra konserter och festivaler på är ett givet fokus för oss. Med denna film, som delvis visas i 3D, kommer man ännu närmre den euforiska musikupplevelsen som Summerburst är, berättar Therese Liljedahl från Live Nation Sverige i ett pressmeddelande.
| 28 maj 2016 11:30 |