SPEL

Skribent

David Grundström

13 mars 2017 | 18:00

5 upplevelser du inte vill missa i “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”

MovieZines spelskribent David Grundström listar fem upplevelser som kanske inte alla hunnit upptäcka!
Spoilervarning: Följande lista går igenom några sidouppdrag och hemligheter i "The Legend of Zelda: Breath of the Wild".

Det är ingen hemlighet att jag fullkomligt älskar “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”. Trots att jag, efter cirka 50 timmar, klarade av spelet för en vecka sedan så fortsätter jag äventyra i den förtrollande spelvärlden.

Men det är inte spelets huvuduppdrag, att besegra den onda besten Ganon, som har varit mest givande. Utan det är lite mer dolda upplevelser du måste jaga rätt på, eller helt ovetande snubbla in på. Så här kommer min lista på fem upplevelser jag i Zelda jag tycker även du borde leta upp! 

Lomei-Labyrinten
I världens nordöstra hörn kan du, om du kikar noga på kartan, se en kvadratisk ö formad som en gigantisk labyrint. Detta är Lomei Labyrinth, som övervakas av ett gäng Guardians - spelets kanske svåraste motståndare. 

Till väldigt stämningsfull musik virrar du runt i jakt på labyrintens mål, och trots att det finns en bra överblick via kartan är inte lösningen helt uppenbar. På vägen finns dessutom en och annan skattkista, samt många användbara vapen att plocka upp!

Lord of the Mountain
Precis väst om kartans mittpunkt finns Satori Mountain. Under natten kan dess topp ibland ge ifrån sig ett turkost sken. När detta händer är det värt att bestiga berget, för då är den magiska varelsen “Lord of the Mountain” framme. 

Detta är en hästliknande varelse som ger av sig ett vitt sken, har fyra bärnstensfärgade ögon och två gyllene horn. Med tillräckligt mycket uthållighet går det dessutom att hoppa upp på besten och temporärt rida den.

Drakarna Farosh, Dinraal och Naydra 
Om du redan spelar “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” kanske du under nätterna sett skymten av de enorma drakar som stilla svävar kring berg och vattenfall. Dessa heter Farosh, Dinraal och Naydra. Dessa majestätiska varelser är delaktiga i tre separata sidouppdrag. 

Det kanske häftigaste av dessa är på toppen av berget Mount Lanayru. Här stöter en på en korrumperad Naydra som måste botas. Detta görs genom att med hjälp av vindpustar flyga efter den enorma draken och med sin pilbåge skjuta stora ögonglober som kletat sig fast längs dess kropp. Ett intensivt och mäktigt sidouppdrag som under sina bästa stunder fick mig att hålla andan för att kunna fokusera!

Typhlo Ruins
Norr på världskartan finns det ett mörkt område som heter Typhlo ruins. Detta område ger dig ett uppdrag så fort du kommer fram, och i samband med detta försvinner allt ljus - utöver några facklor som brinner här och där. 

Du får bokstavligt talat fumla runt i mörkret, och använda de få föremål som ger ifrån sig ljus för att kunna navigera rätt. Bristen på detta enstaka element vänder upp och ner på navigationen i spelet, och var för mig en väldigt häftig upplevelse.

Eventide Island
I världens sydvästra hörn finns det långt ute i havet en ö som heter Eventide Island. Om du lyckas ta dig hit (vilket inte är det lättaste) möts du av det häftigaste jag varit med om i spelet än så länge. 

När du landar på ön påbörjas ett sidouppdrag och ALL din utrustning tas ifrån dig. Du måste på nytt samla ihop vapen, mat och andra förnödenheter för att överleva på den lilla ön. Detta tvingar dig som spelare till att tackla varje situation mer strategiskt, och utnyttja varje litet övertag som din omgivning kan tänkas ge dig. Vad du än gör, missa inte detta!


Har du hunnit plocka upp "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" ännu?
| 13 mars 2017 18:00 |