Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 augusti 2015 | 18:00

Fem skådespelare hoppas bli Robin Hood

Mot Sherwood-skogen! Dylan O'Brien och Nicholas Hoult står med på kandidatlistan.
”Robin Hood! Där har vi en snubbe som ingen har gjort en film om på åtminstone fem år.” 

Ungefär så måste det ha låtit samtidigt på flera håll i Hollywood. För i skrivande stund är inte mindre än fyra (!) nya filmprojekt på samma tema under utveckling. 

Lionsgate ser till att komma först till mållinjen och har redan börjat provfilma för sin ”Batman Begins”-osande prequel. Planen är att följa en ung Robin Hood i en mörk och realistisk historia om hur han blev Sherwood-skogens mest ökände lagbrytare.

Killarna som är aktuella för huvudrollen i ”Robin Hood: Origins” är:

Taron Egerton (”Kingsman: The Secret Service”)
Dylan O’Brien (”The Maze Runner”)
Jack Huston (”Boardwalk Empire”)
Nicholas Hoult (”Mad Max: Fury Road”)
Jack Reynor (”Transformers: Age of Extinction”)

En salig mix av heta nykomlingar och mer etablerade skådespelare, varav nästan alla har fått erfarenhet av actiontunga storfilmer.

”Robin Hood: Origins” kommer regisseras av Otto Bathurst (tv-serien ”Peaky Blinders”) och har ett manus skrivet av Joby Harold (Guy Ritchies kommande ”Knights of the Roundtable: King Arthur”). Leonardo DiCaprio är producent.

Förutom den här filmen planerar Disney ett sagoäventyr vid namn ”Nottingham & Hood”, Sony hoppas på att bygga ett helt filmuniversum kring karaktärerna där actionspäckade ”Hood” blir först ut, och även Warner Bros klurar på en filmidé, skriver Deadline.
| 1 augusti 2015 18:00 |