Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

26 juli 2023 | 12:01

Joffrey är tillbaka! “Game of Thrones”-skådisen ser sluskig ut i nya “Fem”-serien

Jack Gleeson som spelade Joffrey Baratheon i “Game of Thrones”, är tillbaka i Nicolas Winding Refns “Fem”-serie.
Tidigare i somras skrev vi om att “Fem”-böckerna ska bli TV-serie igen, denna gång med “Drive”-regissören Nicolas Winding Refn vid rodret. Nu har produktionen startat, och BBC har avslöjat vilka skådespelare som kommer medverka i den nya serien.
 
I rollen som George ser vi Diaana Babnicova, Elliott Rose spelar Julian, Kit Rakusen blir Dick, och Flora Jacoby Richardson som Georges kusin Anne. Femte medlem i gänget, är ju hunden Timmy, som här spelas av en bearded collie-mix.
 
Men den mest intressanta castingen för nya “Fem” är Jack Gleeson, som spelade Joffrey Baratheon i “Game of Thrones”. Skådisen försvann från rampljuset efter fyra säsonger av succéserien och har senaste åren smugit sig tillbaka in i skådisyrket.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Jack Gleeson som Wentworth i nya "Fem".
 
- Våra briljanta unga skådespelare är häpnadsväckande begåvade och tillsammans med Kip (som spelar hunden) har de redan väckt dessa underbara karaktärer till liv på ett fräscht och modernt sätt, säger Tim Kirkby som regisserar första avsnittet.
 
“Fem”-böckerna är skrivna av Enid Blyton. Här får vi följa ett par ungdomar och deras hund på olika äventyr som ofta involverar skatter eller skurkar. Totalt finns det 21 böcker och genom åren har man flera TV-serier baserade på äventyren. Premiär för nya “Fem” är i dagsläget okänt.
 
Har du saknat Jack Gleeson i rutan?
| 26 juli 2023 12:01 |