Film

Skribent

MovieZine

9 mars 2022 | 09:22

Felix Herngrens "Dag för dag" får premiär på C More

Det blir ingen biopremiär för Sven Wollters sista film. Istället går den direkt till streaming.
Den efterlängtade svenska filmen "Dag för dag" har blivit framskjuten flera gånger på grund av pandemin. Nu står det klart att biopremiären ställs in helt och hållet. 
 
Istället går filmen direkt till streaming och släpps på C More redan i slutet av månaden.
 
– Så, nu kommer långfilmen "Dag för dag" äntligen ut, efter snart två års väntan. Dock har den möjligen högre relevans idag då den handlar mycket om livets stora frågor. C More kommer ge den förutsättningar att nå en bred publik och bli tillgänglig för väldigt många. Och det är jag väldigt glad över, säger regissör Felix Herngren i ett pressmeddelande.
 
 
"Dag för dag" är en varm dramakomedi om  vänskap över generationsgränserna och om döden. Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.
 
– Med tanke på det fina mottagande som "Se upp för Jönssonligan" fick hos oss på C More, så ser vi otroligt mycket fram emot att få bjuda våra tittare på denna efterlängtade storfilm. Vi vet att vår publik uppskattar exklusivt premiärinnehåll. Det har vi sett med "Se upp för Jönssonligan", men även med mer aktuella titlar som Beck och Bäckström, säger Anna Chrona, Head of OTT på C More.
 
 
"Dag för dag" premiärvisades på Göteborg Film Festival i början av februari. Filmen får nu exklusiv streamingpremiär på C More den 31 mars.
| 9 mars 2022 09:22 |