Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 mars 2014 | 15:01

Felice Jankell blir "Unga Sophie Bell"

Stockholms Filmfestivals andra långfilmsstipendiat, Amanda Adolfsson, påbörjar inspelningen i april.

"Unga Sophie Bell" är den andra filmen som kommer ur Stockholms Filmfestivals långfilmsstipendium. Det är ett  drama om bästa vännerna Alice och Sophie som efter studenten ska flytta till Berlin. Men planerna krossas, när Alice försvinner tvingas Sophie ta sina första steg som vuxen på egen hand.

Amanda Adolfsson regisserar efter ett originalmanus som hon skrivit tillsammans med Josefin Johansson. Huvudrollen som Sophie görs av Felice Jankell ("Percy, Buffalo Bill och jag"), rollen som Alice görs av Hedda Stiernstedt ("Monica Z", "Portkod 1321"). Filmen kommer att spelas in i Skåne och Berlin med start i april. Fotograf är Guldbaggebelönade Petrus Sjövik ("Ömheten").

- Det känns otroligt roligt att vi närmar oss inspelning och jag jätteglad över att få jobba med så fantastiska begåvningar som Felice Jankell och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna, säger Amanda Adolfsson.

Amanda Adolfsson är den andra stipendiaten som mottar Stockholms Filmfestivals långfilmsstipendieum. Den första stipendiefilmen, Sofia Norlins "Ömheten", hade biopremiär i december 2013, belönades med en Guldbagge för bästa foto och tävlade på Berlins filmfestival.

Stockholms filmfestivals Långfilmsstipendium delas ut till en lovande ny kvinnlig regissör, och innebär över 5 miljoner i grundläggande finansiering för en långfilm. 

Världspremiär sker på Stockholms Filmfestival och där får vi också se det färdiga resultatet i november 2014.

| 10 mars 2014 15:01 |