Film

Skribent

Thomas Linnaeus

27 april 2023 | 14:00

Sista “Fast & Furious” får titeln “Fast X Part 2” - kör in på bio 2025

Den sista delen i fartfyllda “Fast and the Furious”-sagan heter “Fast X Part 2” och är två år bort.
Trots att “Fast X” släpps redan i maj börjar planerna för dess uppföljare att avtecknas. Collider skriver att den elfte “Fast and the Furious"-filmen kommer köras in på biograferna under 2025.
 
Filmen, som lustigt nog inte får titeln “Fast 11” - utan “Fast X Part 2” är den sista delen i sagan som började 2001. Nyheten om den elfte filmen kommer i samband med att branschmässan CinemaCon hålls i Las Vegas. Här var Vin Diesel och resten av casten på scen och pratade om filmen.
 
- "Fast” är nu den längsta pågående franchisen i filmhistorien med samma skådespelare som spelar samma karaktärer. Tack för allt, och tack för att ni gjorde oss till världsomfattande. Vi hoppas kunna göra er stolta, berättade Diesel inför publiken.
 
 
I “Fast and the Furious"-filmerna får vi följa Dominic Toretto (Vin Diesel) och hans gäng som alla är tokiga i att köra. Action blandas med snabba biljakter samt farliga kupper och i varje film möts vi av en ny skurk som måste besegras.
 
Efter 10 filmer och en spinoff, avslutas serien med “Fast X Part 2”. Regissören bakom den tionde filmen, Louis Leterrier, återvänder till uppföljaren. Två år dröjer innan premiären, men vi vet inte vilket datum det handlar om i nuläget.
 
Men “Fast X” släpps redan den 17 maj i Sverige. Håll utkik här på MovieZine efter recensionen.
| 27 april 2023 14:00 |