Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 maj 2023 | 14:00

Vill du se "Fast X" först av alla? Då ska du bege dig till Kalix

Världspremiären av den tionde "Fast & Furious"-filmen närmar sig. I Sverige är det biltokiga Kalix som får se filmen först.
Stockholms främsta premiärbiograf Rigoletto är så 2018. Röda Kvarn i Kalix är officiellt det hippaste stället man kan hålla en galapremiär på. Iallafall när vi snackar "Fast X", den tionde filmen i "Fast & Furious"-franchisen.
 
Biografen vann nämligen en landsomfattande tävling arrangerad av filmdistributören UIP, där målet var att hitta den bio som kan arrangera det bästa eventet. Och nu får Kalix äran i att hålla i en pampig Sverigepremiär tisdagen 16 maj med mängder av häftiga bilar kring röda mattan.
 
Sandra Bergström som driver biografen berättar för MovieZine hur hon tog tävlingen på största allvar:
 
- Jag gick ut i sociala medier och lokalpress och sa att nu ska vi minsann sätta Norrbotten och Kalix på galakartan, min inkorg sprängdes av intresserade bilägare! Så coolt! Jag skicka in en ansökan, insåg tidigt att vi måste stänga av gatan för att få plats med evenemanget och nu är vi i full gång att skapa en folkfest kring detta.
 
 
Hur känns det för er att få visa "Fast X" bland de första i världen?
 
- Det känns oerhört stort och hedrande och jag hoppas verkligen inte detta är den sista galapremiären vi får ta del av.
 
Vad kan biobesökarna förvänta sig under kvällen?
 
- Biobesökarna kan förvänta sig en folkfest, riktigt cool mix av unika bilar och naturligtvis bubbel, röda mattan och mingel!
 
Har ni något hemligt knep för att locka Vin Diesel till galapremiären?
 
- Vi har preliminärbokat rum IFALL Vin Diesel skulle göra en liten (STOR) överraskning och dyka upp. Även gymmet är förvarnat så det är beställt in extra vikter till bicepscurlsen! säger Sandra Bergström och tillägger:
 
- Sen måste det ha funnits med i beräkningen när man namngav filmen, för vad passar inte bättre än "Fast X" i KaliX – det gifter ju sig! 
 

"Fast X" premiärvisas i Kalix den 16 maj. Vi vanliga dödliga får se filmen på närmaste biograf den 17 maj.
| 5 maj 2023 14:00 |