KRÖNIKA

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 februari 2015 | 18:00

Farväl, Ron Swanson - du och din mustasch kommer fattas mig!

Av alla de underbart knasiga, hjärtevärmande charmpellar som befolkat Pawnee i "Parks and Recreation" är det Ron Swanson som lindat sina baconskivor tajtast runt denna TV-redaktörs inre organ.
På tisdagskvällen tog USA farväl av en högt älskad komediserie, när Amy Poehler-ledda "Parks and Recreation" gick i graven efter sju säsonger. 

Och trots att serien i mångt och mycket är Leslie Knopes (Poehler) show och en föredömlig uppvisning i hur man hanterar vänskap (utom när det kommer till stackars Jerry/Terry/Gary/Garry) och ledarskap är det ändå den råbarkade, köttälskande, mustaschprydde Ron Swanson som jag kommer sakna mest nu när det är över. 


Vi delar bägge förkärleken till bacon och skattjakter och även om hans libertarianism och hantverksentusiasm går mig rakt över huvudet är hans för högt uppdragna byxor, hans faderliga mustasch och hans "goda" råd sånt som ger mig miljoner hjärtan i ögonen. Hans uppenbara tillgivenhet (kärlek är ett för starkt ord i Swansons vokabulär) för April (Aubrey Plaza) och Leslie ger också massa guldstjärnor i kanten i min bok. 

Plus. Har ni hört honom fnissa? 


Tack och lov har Internetz också älskat Ron Swanson från första anblick och det är där jag kommer finna min tröst och min bot på Swanson-abstinensen. 

Här är några av mina favoriter:


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


När han försöker äta en banan:
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600


Ps 1. Säsong 1-6 av "Parks and Recreation" finns att streama hos HBO Nordic. De första sex avsnitten spelades in i ett svep när allt fortfarande var lite osäkert, så bortse från deras kvalitet. Sen blir det helt effla fantatiskt!

Ps 2. Så här ser Nick Offerman ut nu:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Ingen mustasch!!

Vad kommer du sakna mest med "Parks och Rec"? 
| 25 februari 2015 18:00 |