Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

24 februari 2014 | 21:01

"Farscape" återuppstår som film

Enligt flera samstämmiga källor på nätet verkar nedlagda gamla sci-fi-serien "Farscape" ha en TV-film på gång.

Tio år efter att den kultiga TV-serien senast syntes i rutan, då med miniserien "Farscape: The Peacekeeper Wars", som knöt ihop påsen efter en väldigt abrupt nedläggning, förefaller det som om "Farscape" återuppstår - för en TV-film. Regissören Brian Henson (som var exekutiv producent för originalserien) är ombord, likaså manusförfattaren Justin Monjo.

Efter vad Flickering Myth erfar finns det till och med en handling, TV-filmen ska följa i spåren efter serieromanerna Keith RA DeCandido tecknade 2008-2011, där fokus låg på John och Aeryn och deras son D'Argo. Då var D'Argo bara en bebis, nu ska han vara 19 år och redo att ta sig an rymdäventyren som väntar.

"Farscape" var en skapelse av Rockne S O'Bannon och producerades av Jim Henson Productions och Hallmark Entertainment. Serien hade premiär 1999 och var tänkt att gå i fem säsonger, men blev nedlagd efter fyra. Alltihop slutade med en gigantisk klipphängare, så Brian Henson, Jims son, klev in, köpte upp rättigheterna och såg till att den ovan nämnda miniserien blev till.

TV-filmen ska tydligen spelas in i Australien, men mer information än så finns ännu inte. Du kan se hela serien på Netflix.

| 24 februari 2014 21:01 |