Skribent

Alexander Dunerfors

30 juni 2012 | 15:01

"Fantastiskt roligt om Woody vill filma i Sverige"

Svenska Filminstitutet svarar på Woody Allens önskan att spela in en svensk film.

Att locka Woody Allen till att spela in en av sina skruvade dramakomedier i Sverige, är nog en dröm för alla hans fans. Och själv är den Stockholms-älskande regissören öppen för idén, så vi frågade Svenska Filminstitutet om hur de ställer sig till att medfinansiera en Woody Allen-film:

- Filminstitutet stöttar ibland stora samproduktioner, till exempel Lars von Triers och Susanne Biers filmer, så jag kan mycket väl tänka mig att en svensk samproducent skulle kunna få stöd från oss. Men det är ju självfallet våra konsulenter som bestämmer om det, berättar SFI:s presschef Jan Göransson för MovieZine.

Än har SFI inte haft någon kontakt med Woody Allen eller hans folk, men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga:

- Det vore fantastiskt roligt om Woody Allen ville göra film i Sverige. Något väldigt många i svensk filmbransch, för att inte tala om alla hans fans, skulle gilla. Hans nära koppling till Ingmar Bergmans konstnärskap framhålls ju av många inklusive han själv, tillägger Jan Göransson.

Allens nästa film på bioduken blir "Förälskad i Rom" i augusti, och därefter är han tillbaka i New York och San Francisco för att filma en ny historia med Cate Blanchett och Alec Baldwin.

| 30 juni 2012 15:01 |