Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 augusti 2021 | 11:30

"Fantastiska Vidunder"-regissören gör film i Scorsese-anda

David Yates tar en kort paus från Harry Potter-franchisen för att arbeta på ett annat projekt, som verkar skilja sig en del från hans tidigare produktioner.
David Yates har under det senaste decenniet kommit att bli ett centralt namn inom trollkarlsvärlden. Inte bara som regissören bakom fyra Harry Potter-filmer, utan han regisserar även samtliga filmer i spinoff-serien "Fantastiska Vidunder".
 
"Fantastiska Vidunder 3" är nu färdiginspelad, och Warner Bros planerar att sätta filmserien på en kort paus innan produktionen av den fjärde filmen drar igång. Med andra ord får Yates tid över för att arbeta på ett eget projekt, långt bort från Harry Potter-universumet.
 
Enligt källor till Deadline blir Yates nästa filmprojekt ett drama hos Sony Pictures, med ett originalmanus från författaren Wells Tower. Produktionen saknar ännu en officiell titel, och många av detaljerna kring handlingen hålls hemliga, men filmen sägs vara i samma anda som Martin Scorseses "The Wolf of Wall Street". Där denna fokuserade på en börsmäklare kommer Yates film dock att kretsa kring läkemedelsförsäljning, under den så kallade opioidkrisen i USA.
 
Produktionen är fortfarande inne i ett tidigt stadie, och inspelningen förväntas sätta igång nästa vår. Vid sidan av "Legenden om Tarzan" blir det David Yates andra långfilm utanför Harry Potter-franschisen på över 10 år. Tidigare har regissören även arbetat på ett antal tv-serier, senast dramathrillern "Tyrant". 
 
Inspelningen av "Fantastiska Vidunder 3" sköts upp på grund av pandemin, men avslutades tidigare i år. Premiären är planerad till den 15 juli 2022. 
| 19 augusti 2021 11:30 |