Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 september 2018 | 15:00

Fantastiska "Flight of the Conchords" är äntligen tillbaka på tv

MovieZine har fått ta en titt på den efterlängtade nya stand up-specialen, som låter oss återförenas med Bret och Jemaine i 87 hysteriskt underhållande minuter.
Åren har minst sagt rullat förbi sedan vi sist kunde se "Flight of the Conchords" tillsammans på tv. Bret har bland annat hunnit vinna en Oscar för låten "Man or Muppet", medan Jemaine ("Men in Black 3", "Moana", "Legion") mer slagit in på vanligt skådespelande - men även regisserat "What We Do in the Shadows", tillsammans med Taika Waititi.
 
För sakens skull kanske det vore passande om jag tydligt, redan nu, klargjorde att jag varit ett passionerat "Flight of the Conchords"-fan i snart femton år. Alltså även flera år innan deras tokhyllade HBO-serie (som också hette "Flight of the Conchords"), vilken till stor del inkluderade många av deras tidigare låtar men anpassade för att fungera på tv. Mina förväntningar har med andra ord varit extremt höga.
 
 
Innan tv-serien var det i form av en massa klipp, från olika stand up och talkshow-framträdanden, på YouTube som man fick stilla sin "Flight of the Conchords"-hunger. Där deras första stand up-special för HBO stod för den största delen av klipp-underhållningen på YouTube. Här ovan ser ni precis hur ett sådant kunde se ut, men denna gången med en helt ny låt (som även dyker upp i specialen givetvis)!
 
Under året har "bandet" nämligen återförenats och turnerat runt med en ny stand up-show, där ett av deras live-framträdanden i London (tack och lov) har bandats och paketerats till en ny stand up-special hos HBO. Cirkeln (för mig personligen) är med andra ord nu sluten.
 
 
Med ett gäng nya låtar, några givna klassiker från förr och det vanliga (sanslöst roliga) snacket mellan låtarna - är "Flight of the Conchords: Live at the London Apollo" en av höstens bästa och mest efterlängtade (ja, om du frågar mig i alla fall) komediupplevelser. Kan även nämna att omtitts-frekvensen lär bli hög, då den är lika rolig även vid tredje omtitten!
 
Hela stand up-specialen släpps på HBO Nordic den 7 oktober.
 
Är jag helt ensam i min kärlek till "Flight of the Conchords", eller finns det fler där ute som mig? Ge er till känna i kommentarerna och dela med er av era favoritlåtar!
| 28 september 2018 15:00 |