Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 augusti 2023 | 18:00

Fansen har talat - detta är den allra bästa James Bond-filmen

Nu är det officiellt vilken som är den allra bästa Bond-filmen. Eller nåja, iallfall om brittiska 007-fans får bestämma. Läs om vilken film som segrade i en undersökning.
William Hill Vegas höll en undersökning i England, den ikoniska agentens hemland, där 3500 olika fans av franchisen fick svara på vilken film de ansåg är den bästa - och värsta, skriver NME.
 
”Skyfall” är vinnaren i undersökningen med 17,5 procent av rösterna medan Sean Connerys klassiska ”Goldfinger” gled in på en andraplats med 8,5 procent. Den senaste och Craigs final i serien, ”No Time to Die”, tog tredje platsen med 7 procent.
 
Den mindre åtråvärda platsen som Bond-seriens sämsta film erhölls av ”Never Say Never Again” som endast fick 0,6 procent av rösterna. Remaken av ”Åskbollen” var inte bara Connerys sista äventyr som Bond utan även en inofficiell Bond-film, på grund av andra producenter.
 
”Skyfall” (2012) var dock en enorm succé som med sina 1,109 miljarder dollar i intäkter blev både Bond-seriens mest framgångsrika och den sjunde mest inkomstbringande filmen genom tiderna.
 
 
Vi väntar fortfarande på besked om vem som blir nästa Bond där Aaron Taylor-Johnson ligger bra till och nyligen vägrade dementera rykten om att han blir nästa 007. Andra aktuella namn är Damson Idris (”Snowfall”), Regé-Jean Page (”Bridgerton”), James Norton (”Happy Valley”) och Henry Cavill.
 
När Moviezine hade en omröstning för läsarna blev det dock en helt annan vinnare...
 
Vilken är den bästa och sämsta Bond-filmen enligt dig?
| 19 augusti 2023 18:00 |