Film

Skribent

MovieZine

24 januari 2023 | 09:45

Netflix köper Sundance-thriller för 20 miljoner dollar

”Fair Play” med ”Bridgerton”-stjärnan Phoebe Dynevor blir det första stora avtalet som går i lås på årets Sundance-festival.
Med Sundance-festivalen i full gång spetsar filmfans världen över sina öron för att fånga upp vilka titlar som genererar mest buzz.
 
Ett av de första stora avtalen att skrikas i Sundance i år står Netflix för. Streamingjätten har lagt ut massiva 20 miljoner dollar för att sno åt sig dramathrillern ”Fair Play”, från regidebuterande Chloe Domont. Hon har tiidgare jobbat inom tv med serier som "Billions" och "Suits". 
 
Phoebe Dynevor (”Familjen Bridgerton”) och Alden Ehrenreich (”Solo: A Star Wars Story”) spelar ett förälskat New York-par som inte får nog av varann. Men när en efterlängtad jobbmöjlighet öppnar upp sig i finansbranschen ställs deras kärlek på prov och ambitionerna tar över.
 
Rian Johnson (”Glass Onion”) är en av producenterna, vilket kan ha hjälpt Netflix att komma först i kön - flera kandidater som Searchlight och Neon var också sugna på filmen, skriver Deadline. Håll utkik efter filmens streamingpremiär senare i år.
 
Netflix har annars redan ett fullspäckat 2023 framför sig med 49 nya storfilmer på väg från bland andra David Fincher och Zack Snyder.
| 24 januari 2023 09:45 |