Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2023 | 08:15

Nya "Exorcisten" har fått en officiell titel

Dags att bli troende. "The Exorcist: Believer" heter nu filmen som ska fortsätta på skräckklassikern. Premiär i höst.
Nyhetsskörden från CinemaCon fortsätter, och under natten var det dags för Universal att visa upp sina kommande storfilmer.
 
Bland dem finns en ny "Exorcisten" i regi av David Gordon Green, och enligt producenten Jason Blum ska filmen "utöka och uppdatera originalfilmen" precis som Green gjorde med sin "Halloween"-trilogi.
 
Originalet är förstås 1973 års "Exorcisten" av William Friedkin, där Max von Sydow försökte driva ut demoner ur en svärande liten flicka. Huvuden snurrade så det stod härliga till, och även efter 50 år anses den vara en av tidernas bästa skräckfilmer.
 
Men lyckligtvis har de skippat trenden att en reboot ska bära samma titel. Den nya filmen döps om till "The Exorcist: Believer", och kommer följa en far (Leslie Odom Jr) vars två döttrar blir besatta av ondskan. Originalskådisarna Linda Blair och Ellen Burstyn medverkar också i någon kapacitet.
 
Och det har även bekräftats att filmen blir den första i en trilogi, skriver IGN. CinemaCon-publiken fick också se en läbbig första trailer som enligt Indiewire "skrämde skiten" ur alla. Låter lovande... Var på din vakt, den borde släppas online inom kort.
 
"The Exorcist: Believer" får biopremiär i oktober.
| 27 april 2023 08:15 |