EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

31 maj 2015 | 15:00

Exklusivt: ”Jurassic World” får uppföljare

Ny regissör till den femte filmen.
Det har gått 14 år sedan Spielbergs dinosaurier senast härjade på vita duken. Sommarens uppföljare ”Jurassic World” är därför efterlängtad av många. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa film. Enligt producenten Patrick Crowley spånar man redan på nya uppslag för en fortsättning. 

Blir det en ”Jurassic Park 5”?

- Det blir det definitivt, säger Crowley till MovieZine.

- Men jag tror inte att vi vet storyn ännu. När man skapar en franchise vill man vara säker på att man inte målar in sig i ett hörn. Man vill ha alternativa vägar där historien kan utvecklas och dit karaktärerna kan gå. Det finns flera trådar här som vi kan plocka upp och expandera till en femte ”Jurassic”. 

Vad krävs för att folk ska bli imponerade av en femte film?

- Det är den stora utmaningen! Jag vet inte om den blir större? När jag tittar på den här filmen, och filmerna som Steven har gjort, så är de karaktärsdrivna. Jämfört med andra så kallade blockbusters som finns där ute. Storfilmerna vill ofta visa storslagen action där mycket står på spel. Jag tycker att vad som gör ”Jurassic World” intressant, och vad som kommer göra nästa film intressant, är att det handlar om karaktärerna. Lika mycket som om dinosaurierna.


Colin Trevorrow, Bryce Dallas Howard och Chris Pratt på den europeiska galapremiären.

Under helgens pressträff i Paris mötte jag också filmens regissör Colin Trevorrow, handplockad av Steven Spielberg till att förvalta arvet. Men till en femte film ser han fram emot att skicka stafettpinnen vidare.

Är du intresserad av att göra den femte filmen?

- Jag är inte säker på om det är en så bra idé. De här filmerna kan vinna på att ha olika, originella nya röster för varje film. Jag är säker på att jag förblir konstnärligt inblandad till viss del. Men det finns massvis med grymma, unga, nya filmskapare, speciellt inom skräckfilm, som är väldigt spännande just nu. För fanbasen skulle det nog vara bäst - precis som de gör med ”Star Wars” - att sprida ut det och låta nya förmågor skrämma oss på olika sätt, svarar Trevorrow.

Bryce Dallas Howard och Chris Pratt gör de mänskliga huvudrollerna i ”Jurassic World”. Om de överlever, och återvänder i en uppföljare, återstår att se. Men kontraktet är redan påskrivet och klart.

- Nuförtiden är det väldigt ovanligt att en studio gör en storfilm utan att signa upp skådespelarna på fyrtiosju nya filmer, säger Pratt.

”Jurassic World”, del fyra i filmserien om hungriga djur från förr, kommer på bio 10 juni. MovieZines recension publiceras inom kort.
| 31 maj 2015 15:00 |