Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 februari 2013 | 18:01

Exklusiv ny bild från "The Mortal Instruments"

MovieZine kan presentera en ny bild från nästa stora tonårshajp, "The Mortal Instruments: Stad av skuggor".

"Twilight", "The Hunger Games", "Beautiful Creatures"... Världens unga biopublik blir inte mätta på blandningen av action, övernaturligheter och romantik. Och om den växande fanskaran är att lita på, kommer nästa stora tonårsfilm redan efter sommaren - den 23 augusti, närmare bestämt - i form av "The Mortal Instruments: Stad av skuggor".

Baserad på ungdomsromanen med samma namn följer filmen Clary Fray, en till synes vanlig tonåring som upptäcker att hon härstammar från en lång rad av Skuggjägare, krigare som är till hälften änglar och har skyddat vår värld från demoner sedan urminnes tider.

- Hon är en helt normal Brooklyntjej som inte tror på magi, eller något övernaturligt, och sedan tvingas se världen på ett helt nytt sätt, berättar författaren Cassandra Clare.

Sedan boken släpptes år 2007 har det blivit fyra till. Serien har sålt i över 12 miljoner exemplar i 36 länder, och författaren har av The Wall Street Journal utnämnts till "The New Queen of Fantasy".

Bakom filmatiseringen står norske Harald Zwart. Inspelningen började i Toronto i augusti förra året:

- Det var viktigt för mig att det inte bara blev ännu en monsterfilm eller vampyrfilm. Vi gör något väldigt speciellt, vi använder riktig film. Vi spelar in i 35 mm Panavision Scope vilket ser otroligt bra ut. Att filma på det sätt som film gjordes förr ger den en romantisk look, berättar Zwart.

Lily Collins har huvudrollen som Clary, medan Jamie Campbell Bower spelar en bad boy som faller för henne. Och det låter kanske inte som den bok som en som Harald Zwart plockar upp i första taget, men han verkar glad att han läste den:

- Jag måste erkänna, jag insåg aldrig hur stor hajpen var. Och det är väl bra, för jag ville göra filmen på grund av att jag gillade materialet, inte för att det var så omtalat. Det är bättre att göra en film som verkligen lockar dig än att satsa på säkra kort, säger regissören.

Se fler bilder och läs mer om filmen här »

"The Mortal Instruments: Stad av skuggor" har världspremiär den 23 augusti.

Stillbildsfoto: Rafy. © 2013 Constantin Film International GmbH and Unique Features (TMI) Inc. All rights reserved.
| 14 februari 2013 18:01 |