Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 juni 2020 | 08:33

Ewan McGregor spelar Benjamin Syrsa i ny "Pinocchio"

Guillermo del Toro jämför sin mörka stop-motion-saga med "Frankenstein".
Castingen av Guillermo del Toros "Pinocchio" har börjat, och i en ny intervju avslöjar Ewan McGregor att han ska spela en av filmens kända biroller.

McGregor lånar ut sin röst till Benjamin Syrsa - välbekant för alla som någon gång sett Disneys "Pinocchio" eller "Kalle Ankas jul". Han hann spela in det mesta av sina scener innan corona slog till mot filmindustrin.
 
 
Stop motion-filmen beskrivs som en musikal som utspelar sig i 1930-talets fascistiska Italien, skriver The Wrap. Det blir också Guillermo del Toros första animerade film. Med del Toro i registolen är det nog tydligt att vi inte kommer få någon Disneyfierad saga. Han har tidigare jämfört sin vision med en av tidernas mest kända filmmonster:

- För mig är Pinocchio, likt Frankenstein, som en blank duk. Han får lära sig om världen och vad det innebär att vara människa, och det är det som lockar mig med historien (...) Tematiskt handlar det om egna val, ett tema som ligger mig varmt om hjärtat.

- De tidigare versionerna är ganska dämpade, för detta är i grunden en rätt brutal historia om hur olydnad är en synd. Men jag tycker det är lockande att se olydnad som början på en fri vilja. Det är en förmåga, sade han till Variety förra sommaren.
 
Fler "Pinocchio"-filmer är på gång: självklart förbereder även Disney en remake på sin animerade filmklassiker från 1940. Den kan regisseras av Robert Zemeckis.

Guillermo del Toros "Pinocchio" släpps på Netflix under 2021.
| 17 juni 2020 08:33 |