Film

Skribent

Tobias Andersson

30 januari 2023 | 20:27

Eva Green i strid med producenter: ”Rövhål”

Det brittiska filmbolaget White Lantern Films har dragits inför domstol av före detta Bondbruden Eva Green. De är skyldiga henne 1 miljon dollar, anser hon.
Eva Green skulle ha spelat huvudrollen och agerat exekutiv producent i filmen ”A Patriot” – men så blev inte fallet... Efter många turer fram och tillbaka, i ungefär två års tid, gick hela filmprojektet på pumpen och lades ner.
 
Det blev Eva Green inte särskilt glad över och en stämningsansökan från henne blev ett faktum.
 
När projektet likviderades 2019 ansåg hon att produktionsbolaget var skyldig henne 1 miljoner dollar. Allt annat vore kontraktsbrott då det enligt henne var deras fel att filmen lades ner på grund av oorganiserad förproduktion och halverad budget, skrev Deadline tidigare i månaden och nu kan de rapportera att ärendet har hittat till domstol.
 
– Det blev en hopplöst otillräcklig budget. Jag ville göra filmen så briljant som möjligt, sa Eva Green i domstolen.
 
Eva Green verkade ha ställt ultimatum – högre budget eller ingen film alls.
 
White Lantern Films å andra sidan avfärdar hennes anklagelser. I deras version anser de att Eva Green aldrig hade som avsikt att slutföra filmen och yrkar på att filmens nedläggning berodde helt och hållet på hennes orimliga krav och beteende. I domstolen citerade de henne från en mejlkonversation där hon beskrev ”A Patriot” som en ”B-skitfilm” och kallade en finansiär för ”rövhål”.
 
Rättegången beräknas avslutas någon gång nästa vecka.
| 30 januari 2023 20:27 |