Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 mars 2022 | 12:00

"Euphoria" är en av de mest sedda tv-serierna någonsin hos HBO

Det är endast "Game of Thrones" som har lyckats dra in fler tittare till HBO än "Euphorias" andra säsong.
Den andra säsongen av "Euphoria" har hyllats av både tv-kritiker och vanliga tv-tittare världen över. Variety rapporterar dessutom nu att serien är den näst mest sedda tv-serien (räknat inom USA) sedan 2004, där endast "Game of Thrones" har lyckats locka fler tittare per avsnitt i genomsnitt. 
 
Den andra säsongen av "Euphoria" har i genomsnitt setts av 16,3 miljoner tittare per avsnitt, där säsongspremiären i början av året lockat nästan 19 miljoner amerikanska tittare hittills. Det kom därför knappast som någon större förvåning när HBO valde att förnya "Euphoria" med en tredje säsong redan för en månad sedan. Det återstår däremot att se hur många som väljer att ge prequelserien "House of the Dragon" en chans senare i år, om den kommer att nå samma höjder som "Game of Thrones" lyckades med under sina glansdagar eller inte.
 
Maud Apatow som Lexi under den andra säsongen av "Euphoria".
 
Säsongsfinalen av "Euphoria" släpptes igår och knöt ihop en snudd på helt fantastiskt sammansatt säsong, som åtminstone enligt mig lyckades att få till en ännu bättre säsong än den första vändan. Handlingen följer visserligen fortfarande Rue (Zendaya) och hennes problem med droger, som även påverkar hennes skolkamrater och familj på olika sätt. Men genom att hålla hennes berättelse en aning mer fristående till specifika avsnitt (där det femte; "Stand Still Like the Hummingbird", mycket väl kan bli ett av årets bästa tv-avsnitt) har vi under den andra säsongens gång även på allvar fått lära känna Lexi (Maude Apatow) och ett gäng andra karaktärer avsevärt bättre. Ett upplägg jag gärna ser att man fortsätter med under den tredje säsongen!
 

Läs också: 10 "Euphoria"-karaktärer att älska men framförallt att hata

 
Vad tyckte du om den andra säsongen av "Euphoria"? Kommentera gärna nedan!
| 1 mars 2022 12:00 |