Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 augusti 2021 | 18:38

Ett oöppnat exemplar av "Super Mario Bros" såldes för rekordsumma

Vissa kan betala vad som helst för att få en nostalgisk känsla - eller tjäna stora summor pengar.
För en tid sedan rapporterade vi om att ett exemplar av spelet "Super Mario 64" sålde för en summa motsvarande 13,3 miljoner kronor på en auktion i USA, vilket blev ett nytt rekord. 
 
Nu har det rekordet slagits på fingrarna, då ett unikt inplastat exemplar av Nintendo Entertainment System-spelet "Super Mario Bros" från 1985 såldes för 2 miljoner dollar, vilket är cirka 17 miljoner svenska kronor
 
 
Det unika med försäljningen är att det köptes av en anonym köpare via sajten Rally, som från början köpte in det för cirka 1,2 miljoner svenska kronor. Rally är en investeringsplattform, där flera personer kan gå ihop för att köpa andelar i dyra samlarobjekt. Om det säljs till ett högt pris kan det resultera i hög avkastning, som i det här fallet då investerare ska ha fått avkastning på cirka 900 procent, enligt The New York Times
 
Det handlade alltså troligtvis inte om något entusiastiskt fan, utan om någon som hoppas på att tjäna ännu mer på det i framtiden. 
 
Innan "Super Mario 64" var rekordhållaren såldes ett oöppnat exemplar av "The Legend of Zelda" Till Nintendo Entertainment System för cirka 7,5 miljoner kronor, så det går snabbt i den här marknaden. 
 
Hur mycket kan du tänka dig att betala för ett gammalt spel? 
| 8 augusti 2021 18:38 |