Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 juni 2018 | 23:55

Ett gäng nya "Star Trek"-serier har börjat planeras

Patrick Stewart har dessutom antytt att vi kan få återse hans gamla roll, som Jean-Luc Picard, framöver!
"Star Trek: Discovery" rullar för tillfället redan hos CBS All Access och en andra säsong av serien håller på att spelas in. Under dagen har Variety bekräftat att Discovery-showrunnern Alex Kurtzman har skrivit på ett femårsavtal med CBS, under vilket han kommer att få ett övergripande ansvar för ett helt gäng nya "Star Trek"-serier.
 
En av de nya serierna kommer att utspela sig på Starfleet Academy, med Stephanie Savage och Josh Schartz som skapare. Duon har nyligen även gjort rebooten av "Dynasty" och tidigare skapat serier som "Gossip Girl" samt "Runaways".
 
Stillbild från "Star Trek: Discoverys" första säsong.
 
Utöver den Starfleet Academy-serien är uppgifterna knappa, men det ska vara snack om åtminstone två miniserier - varav en baserad på "Wrath of Khan". Vid sidan av de två miniserierna och Starfleet Academy-serien planeras även en animerad Star Trek-serie, i nuläget är däremot inget känt kring vad den serien kan komma att handla om.
 
Innan nyheten om de nya tv-serierna ska Patrick Stewart även ha antytt att han kan dyka upp som Kapten Jean-Luc Picard igen. Det antogs då vara i form av någon cameo i den kommande säsongen av "Star Trek: Discovery", men fans hoppas nu givetvis att det rör sig om ett större inhopp i någon av de andra kommande tv-serierna.
 
Tror du att CBS gör rätt i att storsatsa på ett gäng nya Star Trek-serier - kommer du att ge dem nya en chans? Kommentera gärna nedan!
| 19 juni 2018 23:55 |