Film

Skribent

MovieZine

8 september 2020 | 08:30

Erik vandrade i Elio och Olivers fotspår

Se bilderna från den ultimata "Call Me By Your Name"-upplevelsen.
För några år sedan hade Luca Guadagninos romantiska mästerverk “Call Me By Your Name” premiär. Filmen, som kom att charma en hel värld, utspelas i norra Italien och i huvudrollerna som Elio och Oliver ser vi vi Timothée Chalamet och Armie Hammer.
 
 
Jag föll direkt för filmen, för skådespelarna, musiken, stämningen och givetvis för de fantastiska miljöerna. Aldrig hade jag skådat en sådan vacker kärlekshistoria på film och jag drömde mig bort till platserna i det varma och soliga Italien. 

Förra sommaren bestämde jag mig så för att göra slag i saken och förverkliga mina drömmar. 
 
 
Resan gick först från Stockholm till Milano, varifrån jag tog ett tåg till den lilla staden Crema, där större delen av filmen utspelar sig. Jag hade gjort min research om de olika inspelningsplatserna och hittat en guide som skulle hjälpa mig runt. Han väntade på mig vid stationen när jag klev av tåget och vi hoppade direkt in i bilen för att påbörja äventyret.
 
 
Ur bilens högtalare hördes soundtracket till filmen, vilket direkt fick mig i rätt stämning. Till tonerna av Sufjan Stevens susade landskapet förbi och jag lutade mig förväntansfullt tillbaka i sätet.
 
Här är en liten film, som jag har klippt ihop från min dag i fotspåren av ”Call me by your name”. Hoppas ni tycker om den.
 
 
Så här i efterhand kan jag bara konstatera att det verkligen var en helt magisk resa. En upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Platserna var precis så vackra som jag hade föreställt mig och jag hoppas att inom en inte alltför avlägsen framtid kunna återvända. Måhända tillsammans med min Elio, var han än nu befinner sig...

Erik Dalström
| 8 september 2020 08:30 |