Film

Skribent

Mats Karlsson

11 november 2018 | 21:00

Ennio Morricone förnekar den påstådda Tarantino-dissen

Den legendariske kompositören säger i ett uttalande att intervjun har inte ens ägt rum.
Igår dök det upp några märkliga uttalanden från kompositören Ennio Morricone om ingen mindre än Quentin Tarantino, och det var riktigt hårda ord om den filmnördige regissören. Eftersom många medier hade tagit hjälp av Google Translate fanns det anledning att vara aningen skeptisk. Nu har emellertid Morricone lämnat ett uttalande där han förnekar allt som påstods i intervjun, skriver Variety.
 
I den tyska intervjun citerades Morricone med att säga "Han stjäl bara från andra och sätter ihop det igen", samt att "han kunde ringa och be om ny musik inom några dagar" och inte minst att han hade kallat Tarantinos filmer för "skräp". Att Morricone gjorde musiken till Tarantinos "The Hateful Eight" råder det dock inga tvivel om.
 
I det färska uttalandet går Morricone till och med så långt att han säger att intervjun med tyska Playboy har inte ens ägt rum:
 
- Det är helt falska påståenden. Jag har inte gett någon intervju med tyska Playboy och jag har heller inte kallat Tarantino för kretin och självklart inte kallat hans filmer för skräp.
 
Morricone säger att han har bett sina advokater att vidta nödvändiga rättliga åtgärder mot tidningen och lägger dessutom till:
 
- Under en presskonferens i London med Tarantino närvarande sa jag väldigt tydligt att jag anser Quentin vara en av vår tids bästa regissörer.
 
För den som har kunskaper i tyska finns hela intervjun läsa på Playboy.
| 11 november 2018 21:00 |