Film

Skribent

Alexander Svensson

6 december 2023 | 17:30

En tredje "Maleficent" på gång - Angelina Jolie återvänder som klassisk Disneyskurk

Jolie funderar på att pensionera sig, men en sista vända som Disneyskurk hinner hon ändå med.
Angelina Jolie har gjort två filmer om den onda Maleficent, skurken som är känd för att vara allmänt dryg mot Törnrosa. “Maleficent”-filmerna gjorde henne dock till huvudperson, och till en mer sympatisk figur. Hittills har man gjort två filmer, "Maleficent" och "Maleficent 2: Ondskans härskarinna". Nu rapporteras det att en tredje film är på gång.
 
Det är i en intervju med Wall Street Journal som det framgår att Angelina Jolie verkar fundera på att runda av karriären inom filmbranschen, men har ett par filmer kvar att göra innan hon går i pension. En av dem är en tredje film om Maleficent.
 
Vad filmen ska handla om, vem som regisserar, eller vilka skådespelare som återvänder utöver Jolie är i skrivande stund okänt, men nyheten lär oavsett glädja alla fans av Maleficent (och förmodligen också alla fans av Angelina Jolie). Förutom "Maleficent 3" så har Jolie även ett par andra projekt i görningen, bland annat biopic-filmen "Maria" om sångerskan Maria Callas och en fjärde "Kung Fu Panda"-film.
 
Är du taggad på en tredje film om “Maleficent”?
| 6 december 2023 17:30 |