Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 januari 2014 | 23:01

En titt bakom kulisserna av miniserien "Klondike"

Discoverys första dramaserie är en tredelad historia om guldrushen i Klondike med "Game of Thrones"-stjärnan Richard Madden i huvudrollen.

I klippet här nedan får du en inblick i hur inspelningarna gick till. Produktionen vinnlade sig om att göra det så autentiskt som möjligt och med så lite specialeffekter som det bara gick. När man ser Richard Madden bestiga ett berg - då bestiger han verkligen ett berg.

"Klondike" handlar alltså om guldrushen i Yukonterritoriet, på gränsen mellan Kanada och Alaska, som ägde rum i slutet av 1800-talet. Serien baseras på en icke-fiktiv bok av historikern Charlotte Gray; "Gold Diggers: Striking it Rich in the Klondike" som kom 2010. I tre tvåtimmarsdelar, med start den 20 januari (och avslutning 22 januari) i USA följs sex olika individer (däribland författaren Jack London) och deras livsöden i Dawson City, en guldgrävarstad som på två år växte från 400 invånare till... 30 000 guldhungriga personer.

Madden spelar en bonnason som tillsammans med sin barndomsbästis beger sig till Yukonområdet i hopp om att bli rika. I andra stora roller syns Tim Roth, Sam Shepard, Ian Hart och Abbie Cornish.

Discovery har satsat stenhårt på "Klondike" och lagt ner över 25 miljoner dollar på miniserien. Dessutom: som exekutiv producer återfinns ingen mindre än Ridley Scott.

| 5 januari 2014 23:01 |