Film

Skribent

MovieZine

31 januari 2022 | 18:55

”En man som heter Ove” blir ”A Man Called Otto”

Ove byter namn i den amerikanska remaken av svensksuccén. Dessutom har Tom Hanks fått sällskap av fler skådespelare i rollistan.
SF Studios påbörjar nu inspelningen av den amerikanska filmatiseringen av "En man som heter Ove", Fredrik Backmans roman som blev till en dubbelt Oscarsnominerad film i Hannes Holms regi.

Den amerikanska adaptionen i regi av Marc Forster har nu fått titeln "A Man Called Otto. Huvudkaraktären Ove har bytt namn till Otto för att anpassa filmen till USA, skriver man i ett pressmeddelande. Han spelas av tvåfaldigt Oscarsbelönade Tom Hanks ("Finch", "Greyhound", "Captain Philips").
 
 
I samma veva avslöjas några av birollerna: "La Casa de las Flores"-aktrisen Mariana Treviño (i rollen som tidigare spelades av Bahar Pars gissar vi), Rachel Keller och Manuel Garcia-Rulfo medverkar också. Inspelningen drar igång i mitten på februari i Pittsburgh, Pennsylvania.
 
Tom Hanks har varit flitig på sistone. Han syns närmast på bio i sommar i Bay Luhrmanns "Elvis". Därefter ska han spela Gepetto i Disney-remaken "Pinocchio" och har även en roll i Wes Andersons kommande komedi "Asteroid City".
| 31 januari 2022 18:55 |