Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 juli 2018 | 22:20

En första titt på vår droghistoria i nya "Narcos: Mexico"

Nu med skådespelarna Diego Luna och Michael Peña i seriens båda motsatta huvudroller.
De tre första säsongerna av "Narcos" har alla på ett eller annat sätt varit knutet till Colombia och dess droghistoria - där de två första exempelvis berättade om Pablo Escobars uppgång och fall.
 
Nu har det blivit dags att fördjupa oss i de mexikanska drogkartellernas historia, med start i Guadalajarakartellens uppkomst under 80-talet. I den ena huvudrollen, som knarkkungen Félix Gallardo, hittar vi Diego Luna ("Rogue One: A Star Wars Story").
 
 
På den andra sidan lagens långa arm hittar vi DEA-agenten Kiki Camarena, som flyttar ned både fru och barn till Guadalajara när han blir erbjuden en ny tjänst. Det står snart klart att han har allt annat än en enkel uppgift framför sig. Här är det Michael Peña ("Ant-Man", "American Hustle") som har knipit seriens andra huvudroll.
 
 
Personligen hade jag lite svårt för den första säsongen av "Narcos", men fullständigt älskade den andra - och gillade även den tredje, med svenske Matias Varela i en av huvudrollerna. Det ska bli intressant att se huruvida miljöombytet kommer att kännas av i den nya originalserien, som är döpt till "Narcos: Mexico". Oavsett vilket brukar jag alltid gilla Peñas prestationer!
 
Är du peppad på den nya säsongen av "Narcos"? Kommer du att fortsätta titta? Kommentera gärna nedan!
| 18 juli 2018 22:20 |