Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 juli 2020 | 12:05

En första teaser från nya skräckserien om mördardockan "Chucky"

Don Mancini släpper en fortsättning på "Cult of Chucky", i form av en ny tv-serie, med Brad Dourif tillbaka i huvudrollen.
"Chucky" får amerikansk premiär under 2021, på både USA Network och Syfy avslöjas det i en första teasertrailer från den nya skräckserien. 
 
"Den onda dockan"-filmerna om Chucky, en docka besatt av en seriemördare, har skrämt oss genom en hel drös långfilmer sedan slutet av 1980-talet - men nu är det dags för en första tv-serie att utspela sig i samma universum. Filmseriens skapare Don Mancini har skrivit manuset till tv-seriens samtliga avsnitt och serien kommer att fungera som en spinoff till filmen "Cult of Chucky" från 2017.
 
Ifjol släpptes skräckfilmen "Child's Play", där Mark Hamill tog över röstskådespelandet i rollen som den läskiga dockan. Den senaste filmen kommer man däremot alltså helt att bortse ifrån - och istället för Hamill är det Brad Dourif som kommer att göra Chuckys röst i tv-serien. Dourif gjorde den ikoniska rösten redan 1988, i den första filmen om Chucky (och en hel drös till).
 
 
Det är fortfarande oklart vilken svensk distributör som kommer att visa serien här, men Syfy har tidigare släppt flera av sina produktioner på Netflix utanför USA, så det är inte helt osannolikt att serien kan hamna där i samband med den amerikanska premiären.
 

Läs också: Den seriemördande dockan "Chucky" blir tv-serie

 
Kommer du att ge den nya skräckserien "Chucky" en chans under 2021? Kommentera gärna nedan!
| 17 juli 2020 12:05 |