Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 juni 2021 | 19:15

En fan-dokumentär om "Evil Dead"-franchisen släpps i sommar

Hyllningsdokumentären "Hail to the Deadites", full av intervjuer med bland annat skådisar från filmserien, är ett måste för de mest hängivna fansen.
Goda nyheter väntar för den som har börjat tröttna på längtan efter "Evil Dead Rise", det nästkommande kapitlet i den kultförklarade franschisen. "Hail to the Deadites", en dokumentär som hyllar filmserien och kulturen kring den, släpps i sommar.
 
Dokumentären, producerad och regisserad av Steve Villeneuve, bygger bland annat på flera intervjuer med personer som har varit inblandade i filmerna. Medverkar gör inte minst huvudrollsinnehavaren Bruce Campbell, men även namn som Betsy Baker, Theresa Tilly, Ellen Sandweiss och Ted Raimi.
 
Samtidigt får vi följa med till stora konvent, där vi får möta ett flertal hängivna "Evil Dead"-fans, som berättar om sin passion för filmerna.
 
 
I oktober har det gått 40 år sedan "Evil Dead" först gick upp på biograferna, och dess popularitet samt oändliga kultstatus har hittills resulterat i fyra filmer, tv-serien "Ash vs Evil Dead", serietidningar och mycket mer. Genom att lägga mycket av sitt fokus på fansen förklarar "Hail to the Deadites" varför filmserien egentligen har kommit att bli så älskad som den är.
 
Kolla in trailern till dokumentären här nedan:
 
 
"Hail to the Deadites" premiärvisades (och prisades) på kanadensiska Fantasia Film Festival i augusti i fjol, och får nu en digital release den 27 juli. Om den dyker upp även hos svenska tjänster eller vod-utbud är inte bekräftat. 
| 6 juni 2021 19:15 |