Film

Skribent

MovieZine

18 november 2021 | 10:30

En dokumentär om Dolph Lundgren är på väg

Den svenske actionstjärnan är själv ombord som producent.
Hur gick det till när svenske Hans Lundgren, karatenästare och civilingenjör i kemiteknik, blev en av Hollywoods stora actionstjärnor?

Det kanske vi får svar på i den kommande dokumentären "Dolph", som skådespelaren och muskelberget själv är med och producerar. Filmen kommer dyka in i Dolph Lundgrens långa filmkarriär, där han med filmer som "Rocky IV", "He-Man: Universums härskare", "Universal Soldier" och "The Expendables" blivit en ikon i actiongenren.
 
 
- Jag kände att det här var rätt tid för att producera en dokumentär om mitt livs historia, för att cirkeln är sluten. Jag har gått igenom tuffa tider och betalat ett pris för att komma dit jag är idag. Den här filmen är inte en hyllning till mina framgångar, men snarare utforskar den en mans resa mot att hitta sig sanna jag och att hitta lyckan.
 
Budskapet i filmen är att kämpa igenom svårigheterna för att nå sitt mål, säger Dolph till Variety.

- Jag vill att publiken verkligen ska lära känna mig, och kanske kan min historia hjälpa någon att förstå vad de behöver gå igenom för att komma till en viss plats i livet.

Andrew Holmes skriver och regisserar dokumentären. Dolph Lundgren är närmast aktuell i "Aquaman and the Lost Kingdom" och i "Expendables 4".
| 18 november 2021 10:30 |