Serie

Skribent

Josefine Krischausky

17 mars 2022 | 16:45

En "Daredevil"-reboot kan spelas in i år

Nyligen fick Marvelfansen återse Charlie Cox som den blinde superhjälten i en annan storproduktion, och enligt nya rapporter finns dessutom en ny serie på horisonten.
Över tre år har hunnit passera sedan den populära Marvelserien "Daredevil" lades ner, men superhjältens historia kan snart komma att väckas till liv igen. Rykten om en reboot har flutit runt redan sedan tidigare, och nu sägs det att en sådan kan komma att bli verklighet inom en relativt nära framtid. 
 
Enligt sajten ComicBook pekar det mesta på att en ny serie kommer spelas in redan detta år, däribland faktumet att en "Daredevil"-reboot finns omnämnd i det senaste numret av Production Weekly. Som producent för projektet står bland annat Marvelbossen Kevin Feige, som sedan tidigare har "Daredevil"-filmen från 2003 på sitt CV.
 
Därutöver har det nyligen uppmärksammats att ett nytt, Disney-ägt produktionsbolag har bildats, kallat Blind Faith Productions, som eventuellt skulle kunna vara bolaget bakom en ny "Daredevil"-produktion hos Marvel.
 
 
Om en sådan serie nu skulle bli verklighet, hade vi också kunnat förvänta oss att få återse skådespelaren Charlie Cox i titelrollen. Kevin Feige har tidigare bekräftat att man inte har planer på att ta in någon ny huvudrollsinnehavare till eventuella, framtida "Daredevil"-projekt, och Cox kunde nyligen ses i en cameo i storfilmen "Spider-Man: No Way Home". 
 
"Daredevil" började visas 2015, och fick totalt tre säsonger. Netflix rättigheter löpte dock ut i slutet av februari, och serien fick därmed lämna streamingtjänsten tillsammans med Marveltitlar som "Jessica Jones" och "Luke Cage". I USA har serierna hittat sitt nya hem hos Disney+, och förhoppningen är att de snart blir tillgängliga där även för svenska användare. 
| 17 mars 2022 16:45 |