Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 februari 2022 | 09:30

Sista chansen: Marvelserierna försvinner från Netflix den 1 mars

Det är oklart vad som kommer att hända med "Daredevil", "Jessica Jones" och resten av Marvelserierna när alla inom kort försvinner från Netflix.
Whats-On-Netflix rapporterar att Netflix rättigheter till Marvelserierna "Daredevil", "Jessica Jones", "Luke Cage", "Iron Fist", "The Defenders" och "The Punisher" löper ut den 28 februari, vilket innebär att hela gänget kommer att försvinna från streamingtjänsten dagen efter.
 
Den första säsongen av "Daredevil" släpptes hos Netflix redan under början av 2015 och möttes snabbt av hyllningar från både tittare och tv-kritiker. Två år senare bestod Netflix egna lilla Marveluniversum av totalt sex olika tv-serier där flera hann få ett gäng säsonger. Totalt rör det sig om drygt 160 avsnitt, där flera av huvudkaraktärerna dök upp i varandras serier.
 
I slutet av 2018 möttes vi däremot plötsligt av chockbeskedet att både "Luke Cage" och "Iron Fist" hade lagts ned, trots att deras säsonger slutat med cliffhangers - och kort därefter lades alla andra Marvelserier ned hos Netflix. Inte allt för långt innan detta hade Disney bekräftat att man höll på med en egen liten streamingtjänst, vilket några år senare skulle komma att bli Disney+.
 
 
För den som har hängt med i de senaste Marvelproduktionerna från Marvel Studios, så har två karaktärer ur "Daredevil" dykt upp i MCU (Marvel Cinematic Universe) - spelade av samma skådespelare som axlade rollerna hos Netflix. Många hoppas nu att detta betyder att alla serierna kommer att dyka upp hos Disney+ vartefter och att samtliga karaktärer kan börja inkluderas officiellt i de påkostade MCU-projekten. 
 
Men det är alltså fortfarande oklart var och om det faktiskt kommer att gå att fortsätta titta på någon av Marvelserierna som producerades av Netflix, efter att titlarna plockas bort från streamingtjänsten den 1 mars. Så om du vill hinna med en sista omtitt innan serierna försvinner har du nu lite drygt två veckor på dig.
 

Läs också: Netflix första originalserie fyller 10 år!

 
Vilken av Marvelserierna hos Netflix är bäst? Kommentera gärna nedan!
| 12 februari 2022 09:30 |